Főoldal / Torták / Tejszínes epertorta babapiskótából

Tejszínes epertorta babapiskótából

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Tejszínes epertorta babapiskótából

Tejszínes epertorta babapiskótából 1

Hozzávalók:

27 cm-es tortaforma

  • 1 kg eper
  • 40 dkg babapiskóta
  • 1,5 l tej
  • 3 csomag tejszínes pudingpor
  • 12 ek. cukor

A tetejére:

  • 2,5 dl habtejszín

A díszítéshez:

  • reszelt ét csoki vagy tortadara
  • eperszemek
Elkészítési idő:45 percFogyókúrás:nem
Költség:1000-1500 FTVegetáriánus:igen
Adagok:10 főreGlutén mentes:nem
Nehézség:Nagyon egyszerűLaktóz mentes:nem

Elkészítés:

A három csomag pudingot megfőzzük a tejjel és a cukorral. Az epret darabokra vágjuk. A tejszínt kemény habbá verjük.

Egy tortaformába vagy magasabb falú tepsibe rétegezzük a piskótát a pudingot és az epret.

A tortaforma alját kirakjuk babapiskótával, ráöntjük a puding egy harmadát és kirakjuk az eper egy harmadával.
A rétegezést még kétszer megismételjük. A tetején elsimítjuk a pudingot és a tortát fél órára a hűtőbe tesszük majd rákenjük a tejszínhabot.

Az eper szemekkel díszítjük.
A tortát tegyük a hűtőbe és csak másnap szeleteljük fel.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Értékeld a receptet

Kautz József (366 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére