Főoldal / Desszertek / Almás lepény II

Almás lepény II

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Almás lepény II

Almás lepény II

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 40 dkg tönkölyliszt világos
  • 10 dkg cukor
  • 25 dkg vaj
  • 1 db tojás
  • 1/2 cs. sütőpor
  • 2 ek joghurt

Az almás töltelékhez:

  • 1,3 kg alma-tisztítva
  • cukor ízlés szerint
  • fahéj ízlés szerint

A tetejére (opcionális)

  • porított nádcukor
  • fahéj
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Vajat a liszttel elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a cukrot, a sütőport, a tojást és a joghurtot. A hozzávalókból puha, de jól kezelhető tésztát gyúrunk. Amíg a töltelék elkészül folpackba csomagolva (vagy zárt tálba téve) a hűtőszekrényben pihentetjük.

Töltelékhez a megtisztított almát lereszeljük majd addig pároljuk, amíg a hozzáadott cukor elolvad. Ekkor belekeverjük az őrölt fahéjat.

A tésztát kétfelé osztjuk. Az egyiket, lisztezett deszkán a tepsink méretére nyújtjuk, úgy, hogy oldalt a tepsi oldalán körben pereme legyen. A sütőpapírral bélelt, kb.28×40 cm-es tepsibe fektetjük.

Rásimítjuk a kihűlt almás tölteléket, majd befedjük a második kinyújtott lappal. A tetejét villával megszurkáljuk, hogy a gőz sütés közben távozni tudjon.
180fokra előmelegített sütőben kb 25-30 perc alatt megsütjük.
Tálaláskor, porított nádcukorban elkevert fahéjjal megszórjuk.

Tipp / megjegyzés:
Az almás lepény egész évben készíthető. A tönköly liszt helyettesíthető finom liszttel.

Almás lepény II 5.00/5 (2 értékelés)

A konyha világa (83 Recept)

Napi szinten sütök főzök, szeretek új recepteket kipróbálni, ami elnyeri a család tetszését azt sűrűn készítem. Szeretem a szép, minőségi, praktikus konyhafelszerelési eszközöket. Receptjeim gasztroblog formában is olvashatók, neve: A konyha világa


Szólj hozzá!

A lap tetejére