Főoldal / Desszertek / Szalagos fánk

Szalagos fánk

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Szalagos fánk

Szalagos fánk

Hozzávalók:

  • 1 kiló liszt
  • 5 deka olvasztott vaj
  • 5 tojás sárgája
  • 8 deci tej
  • fél deci rum
  • 10 deka cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 6 deka élesztő
Elkészítési idő:45 percFogyókúrás:nem
Költség:0-500 FTVegetáriánus:igen
Adagok:6 főreGluténmentes:nem
Nehézség:Nagyon egyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

Az élesztőt 2 deci tejben kevés cukorral felfuttatom.

A lisztbe mélyedést készítek, ide kerül bele a felfutott élesztő, és a vaj kivételével a többi hozzávaló.

A tésztát jól kidolgozom, és ekkor hozzáadom az olvasztott vajat, ezzel is kidolgozom.

Majd lisztezett gyúródeszkára kiöntöm, és ujjnyi vastagra kinyújtom. Pogácsa szaggatóval kiszaggatom.

Letakarom konyharuhával, és fél órát kelesztem.

Az olajat felhevítem , az ujjammal a fánk közepét benyomom, és ez az olajban alulra kerül.

Fedővel lefedem, és amikor már szép piros átfordítom. Ekkor már nem teszem rá a fedőt.

Papíron leitatom róla az olajat.

Sárgabarack lekvárt teszek a közepébe és porcukrozom.

Értékeld a receptet

Domján Mária (524 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére