Főoldal / Desszertek / Szalagos fánk

Szalagos fánk

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Szalagos fánk

Szalagos fánk

Hozzávalók:

  • 1 kiló liszt
  • 5 deka olvasztott vaj
  • 5 tojás sárgája
  • 8 deci tej
  • fél deci rum
  • 10 deka cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 6 deka élesztő
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 0-500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Az élesztőt 2 deci tejben kevés cukorral felfuttatom.

A lisztbe mélyedést készítek, ide kerül bele a felfutott élesztő, és a vaj kivételével a többi hozzávaló.

A tésztát jól kidolgozom, és ekkor hozzáadom az olvasztott vajat, ezzel is kidolgozom.

Majd lisztezett gyúródeszkára kiöntöm, és ujjnyi vastagra kinyújtom. Pogácsa szaggatóval kiszaggatom.

Letakarom konyharuhával, és fél órát kelesztem.

Az olajat felhevítem , az ujjammal a fánk közepét benyomom, és ez az olajban alulra kerül.

Fedővel lefedem, és amikor már szép piros átfordítom. Ekkor már nem teszem rá a fedőt.

Papíron leitatom róla az olajat.

Sárgabarack lekvárt teszek a közepébe és porcukrozom.

Értékeld a receptet

Domján Mária (560 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére