Főoldal / Egytálételek / Zöldséges lepény II

Zöldséges lepény II

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Zöldséges lepény II

Zöldséges lepény II

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 35 dkg tönköly liszt-világos
  • 2 tk. só
  • 1 db tojás
  • 13 dkg vaj
  • bazsalikom (ízlés szerint)

A töltelékhez:

  • 25 dkg paradicsom-vegyes szín
  • 25 dkg paprika-színes
  • 15 dkg füstölt sonka

Az öntethez:

  • 3 db tojás
  • 25 dkg ricotta
  • 2 dl tejszín
  • 10 dkg parmezán sajt (reszelve)
  • só, bazsalikom, bors
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tészta alaphoz a lisztet elmorzsoljuk a vajjal, hozzáadjuk a sót, a bazsalikomot, majd a tojással és egy kevés hideg vízzel tésztává formázzuk. Kinyújtjuk, majd egy alacsony peremű 21x31cm-es formába simítjuk.
A tésztára sütőpapírt terítünk, amire sütésre alkalmas nehezéket öntünk.
180 fokra előmelegített sütőben, 10 perc alatt elősütjük a tésztát, majd a sütőpapírral együtt eltávolítjuk róla a nehezéket.

A felszeletelt paprikával és paradicsommal beborítjuk a tésztát, és elosztjuk rajta szeletenként feltekert sonkát. Az öntet hozzávalóit egy tálban kikeverjük, majd a pitében lévő töltelékekre öntjük.
A 180 fokra előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt megsütjük.

Mentés

Mentés

Zöldséges lepény II 5.00/5 (1 értékelés)

A konyha világa (83 Recept)

Napi szinten sütök főzök, szeretek új recepteket kipróbálni, ami elnyeri a család tetszését azt sűrűn készítem. Szeretem a szép, minőségi, praktikus konyhafelszerelési eszközöket. Receptjeim gasztroblog formában is olvashatók, neve: A konyha világa


Szólj hozzá!

A lap tetejére