Főoldal / Szárnyas Ételek / Zöldborsós pulykamell falatok

Zöldborsós pulykamell falatok

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Zöldborsós pulykamell falatok

Zöldborsós pulykamell falatok

Hozzávalók:

  • 20 dkg pulykamell
  • 1 pohár zöldborsó
  • 2 db paradicsom
  • 1 szál újhagyma zöldjével
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 10 szál petrezselyem
  • 1 db csípős hegyes zöldpaprika
  • 1 db chilipaprika
  • őrölt fekete bors
  • őrölt csípős paprika
  • chiliszósz
  • l tk liszt
  • 1 dl víz
  • 1 ek olívaolaj
  • 3 db krumpli
Elkészítési idő:45 percFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:nem
Adagok:2 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:igen

Elkészítés:

A krumplit felteszem főni héjában.

A pulykamellet felkockázom, az újhagymát és a paprikát felkarikázom, a zöldjét félreteszem, a fokhagymát és a petrezselymet aprítom.

Egy lábasban olajon megpirítom az újhagymát, és a fokhagymát. Hozzáadom a húst, és fehéredésig pirítom. Ízlés szerint fűszerezem, és öntök rá vizet. Rövid ideig párolom, majd beleteszem a paprikát, a paradicsomot, és belevágom a chilipaprikát. Tovább párolom.

A krumplit megpucolom, felvágom.

Amikor a hús és a zöldségek megpuhultak, rászórom a lisztet, és a petrezselyem felét. (ízlés szerint meglocsolhatjuk chiliszósszal)  Összekeverem, tálalok.

A tányérra szedek a raguból, mellé a krumplit. A krumplit sózom, borsozom, és szórok rá petrezselymet.

Tipp / megjegyzés:
Pulykamell tavasziasan, zöldségekkel.

Értékeld a receptet

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére