Főoldal / Desszertek / Zalai fodros mákos-diós rétes

Zalai fodros mákos-diós rétes

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Zalai fodros mákos-diós rétes

Zalai fodros mákos-diós rétes

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 60 dkg liszt
  • csipet só
  • 5 dkg élesztő
  • 5 dkg porcukor
  • 4 dl tej
  • 1/2 dl étolaj
  • 3 tojássárgája

A töltelékhez:

  • cukrozott mák ízlés szerint
  • cukrozott dió ízlés szerint
  • 15 dkg olvasztott margarin
Elkészítési idő:1óra 30 percFogyókúrás:nem
Költség:1000-1500 FTVegetáriánus:igen
Adagok:8 főreGluténmentes:nem
Nehézség:NormálLaktózmentes:nem

Elkészítés:

1 dl langyos tejben pici cukorral felfuttatjuk az élesztőt.

A liszttel összekeverjük a csipet sót, a porcukrot, az étolajat, a megkelt élesztőt, és a tojások sárgáját.
A többi tejjel alaposan megdagasztjuk, ezután 6 cipót formázunk belőle.

Egyenként téglalap alakúra kinyújtjuk, lekenjük olvasztott margarinnal, megszórjuk a kívánt töltelékkel és feltekerjük.
Minden cipónál így járunk el.

2 db rudat összefonunk és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.

40 percet kelesztjük, majd 180 fokra melegített sütőben megsütjük.

Mentés

Mentés

Mentés

Zalai fodros mákos-diós rétes 4.00/5 (3 értékelés)

Vass Lászlóné (198 Recept)

Konyhamánia Edit Módra facebook oldalamon sok-sok receptet találtok még tőlem. Látogassatok meg ott is.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére