Főoldal / Levesek / Vörösboros szamóca leves

Vörösboros szamóca leves

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Vörösboros szamóca leves

Vörösboros szamóca leves

Hozzávalók:

  • 30 dkg szamóca (földi eper)
  • 5 dl tej
  • 2 tk cukor
  • 5 db szegfűszeg
  • 1 kk vaníliás cukor
  • 1 dl vörösbor
  • 0,5 citrom
  • habtejszín
  • mentalevél
Elkészítési idő:10 percFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:2 főreGluténmentes:igen
Nehézség:Nagyon egyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

Az epret megmossuk. a szebbek közül párat félreteszünk díszítésnek. A többiről eltávolítjuk a levelet és felvágjuk.

A darabolt eprek felét beletesszük a tejbe, hozzáadjuk a cukrot, a fűszereket, és beleöntjük a bort. Botmixerrel pürésítjük.

A levesbe beletesszük a darabolt eper másik felét, majd hűtőbe tesszük pár órára, hogy az ízek összeérjenek.

Tejszínnel és az eperszemekkel díszítve tálaljuk.

Értékeld a receptet

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére