Főoldal / Egyéb / Vörösboros gombás zöldséges vaddisznóragu gnocchival

Vörösboros gombás zöldséges vaddisznóragu gnocchival

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Vörösboros gombás zöldséges vaddisznóragu gnocchival

Vörösboros gombás zöldséges vaddisznóragu gnocchival

Hozzávalók:

A raguhoz:

  • 30 dkg csont nélküli vaddisznóhús
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 szál újhagyma
  • 15 dkg csiperkegomba
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 szál petrezselyemgyökér
  • 1 szelet sütőtök
  • 1 db csípős hegyes paprika
  • 1 db chili
  • 2 db paradicsom
  • 1 szál zellerlevél
  • 3 szál petrezselyem
  • 1 db babérlevél 
  • 1 ek mangalicazsír
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 1 dl vörösbor
  • őrölt fekete bors
  • őrölt csípős pirospaprika
  • őrölt kömény 
  • gyömbér
  • szegfűszeg
  • borókabogyó
  • tárkony
  • fahéj
  • 4 szál kakukkfű
  • 2 szál rozmaring
  • citrom
  • majoranna
  • 2 dl víz

A gnocchihoz:

  • 2 db nagyobb krumpli
  • 3 ek liszt
  • 1 db tojás
  • víz
  • mangalica zsír 

A tálaláshoz:

  • 2 szelet sárgabarack befőtt
  • 2 tk áfonyalekvár
Elkészítési idő:2 óraFogyókúrás:nem
Költség:1000-1500 FTVegetáriánus:nem
Adagok:2 főreGluténmentes:nem
Nehézség:NormálLaktózmentes:igen

Elkészítés:

A húst alaposan megmossuk, kockára vágjuk, és vízbe áztatjuk.

A hagymát, és a fokhagymát durván aprítjuk, a szalonnát és a zöldségeket felkockázzuk/daraboljuk.

Egy lábosban kevés zsíron megpirítjuk a szalonnát, majd megdinszteljük rajta a hagymát. Rádobjuk a húst, és amikor már kifehéredett, megszórjuk paprikával, öntünk rá vizet, és beletesszük a többi fűszert is. Amikor a hús már félig puha, hozzáadjuk a zöldségeket, és öntünk bele vörösbort, facsarunk bele citromot.

Közben a krumplit megfőzzük, összetörjük, és összekeverjük a liszttel és a tojással. Kicsit átgyúrjuk, majd gömbölyded nudlikat formázunk belőle. Pihentetés után forró, sós vízben megfőzzük. Egy edénybe szedjük, és kevés forrózsírban megforgatjuk.

Tálaláskor szedünk a tányérra ragut, gnocchit, és teszünk mellé barackot, kanalazunk rá áfonyalekvárt.

Tipp / megjegyzés:
Meg voltam győződve róla, hogy vaddisznópörköltet már tettem fel. Most kiderült, hogy tévedtem. Még szerencse, hogy találtam hozzá fotót. Ezért most közzéteszem. Bár, mint ahogy a címben is írtam, ez inkább ragu, mivel csiperkegomba és zöldség is van benne. Bár munka is van vele, és a főzéshez is kell jócskán idő (attól is függ persze, hogy milyen idős volt az állat, és hogy mekkora lángon főzünk) de megéri, mert nagyon finom ételt kapunk a végén. Az időn lehet rövidíteni, ha a főzés előtt legalább egy napig pácoljuk a húst.

Értékeld a receptet

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére