Főoldal / Vegetáriánus / Vörösboros gombapörkölt szárított vargányából

Vörösboros gombapörkölt szárított vargányából

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Vörösboros gombapörkölt szárított vargányából

Vörösboros gombapörkölt szárított vargányából

Hozzávalók:

  • 25 dkg szárított vargánya
  • 2 db vöröshagyma 
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db paradicsom
  • 2 db chilipaprika
  • őrölt fekete bors
  • őrölt csípős pirospaprika
  • chili szósz
  • 1 ek tejszín
  • 1 dl vörösbor
  • olívaolaj

A nokedlihez:

  • 1 db tojás
  • 20 dkg liszt
  • víz
  • Csalamádé
Elkészítési idő:45 percFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:2 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A gombát néhány órára langyos vízben áztatom.

A hagymát felszeletelem, a paradicsomot felkockázom, a fokhagymát, chilit aprítom.

Egy serpenyőben olajon megdinsztelem a hagymákat, majd ráteszem a chilit, a paradicsomot, és a gombát , fűszerezem. Elkészítem a a nokedli tésztáját, forróvízbe szaggatom.

A pörkölthöz hozzáöntöm a vörösbort, locsolok rá chili szószt, és belekeverem a tejszínt.

Tálalok, a tányérra szedek nokedlit, rá a gombapörköltet szaftjával, mellé csalamádét.

Értékeld a receptet

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére