Főoldal / Tészta ételek / Vörösboros gombapaprikás tésztával

Vörösboros gombapaprikás tésztával

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Vörösboros gombapaprikás tésztával

Vörösboros gombapaprikás tésztával

Hozzávalók:

  • 30 dkg csiperkegomba
  • 1 db paprika
  • 1 db csípős hegyes paprika
  • 3 db chili
  • 4 db paradicsom
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 szál kakukkfű
  • 1 szál rozmaring
  • chiliszósz
  • őrölt fekete bors
  • őrölt csípős pirospaprika
  • morzsolt kakukkfű
  • 1 dl vörösbor
  • 4 ek tejföl
  • 2 ek libazsír
  • 25 dkg tészta
  • 1 szál újhagyma zöld
  • 6 ek tejföl
Elkészítési idő:45 percFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:nem
Adagok:2 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A hagymákat durvára felaprítom, a paprikát és a paradicsomot feldarabolom, a gombát felszeletelem.

Egy serpenyőben a libazsíron üvegesre pirítom a hagymát, hozzáadom a paprikát és a paradicsomot, majd a fokhagymát.Ízlés szerint fűszerezem, locsolok rá chiliszószt. Amikor a zöldségek már félpuhák, hozzáadom a gombát.

Megfőzöm a tésztát sós vízben.

A gombához öntöm a bort és a tejfölt. Összekeverem, és elzárom a tűzhelyt, hőntartáson hagyom.

Tálaláskor szedek a tányérra tésztát, rákanalazom a gombapaprikást és tejfölt, szórok rá felvágott újhagyma zöldjét, és vágok rá chilipaprikát.

Tipp / megjegyzés:
A hűtőmben volt néhány zöldség, amiből eredetileg lecsót akartam főzni, de a feleségem a paprika nagy részét elhasználta, így változtatnom kellett. Végül is egy gombapaprikás került ma az asztalra.

Értékeld a receptet

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére