Ezt se hagyd ki!
Főoldal / Kelt tészták / Virslis lábtörlő

Virslis lábtörlő

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Virslis lábtörlő

Virslis lábtörlő

Hozzávalók:

  • 35 dkg liszt
  • 2 dl tej
  • 1/4 kocka friss élesztő
  • 1 csapott kávéskanál só
  • 1 csapott kávéskanál cukor
  • 1 kávéskanál olaj

A szövéshez:

  • 8 db roppanós virsli

Lekenéshez:

  • 1 tojás
Elkészítési idő:45 percFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:nem
Adagok:4 főreGluténmentes:nem
Nehézség:NormálLaktózmentes:nem

Elkészítés:

Az élesztőt felfuttatom. A többi hozzávalóból tésztát dagasztok,majd letakarva duplájára kelesztem.

Ezután kinyújtom majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe helyezem

Hosszanti irányban végig vágom a tésztát 2 cm távolságra, de végeinél 2 cm-re meghagyom a széleket.

Ezután a hosszában félbe vágott virsliket, beszövögetem a tészta csíkok közé. Felvert tojással lekenem, majd előmelegített sütőben, 160 C pirosra sütöm!

Jó étvágyat!

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Vicuska1 (138 Recept)

Mondhatom, hogy a sütés-főzés a legfőbb hobby-m és a legkedvesebb időtöltésem, az internet felderítése, kertészkedés, kötés, sétálás melett. Szeretek a konyhában „alkotni”, újdonságokat kipróbálni, meg az otthonról hozott, már jól bevált, receptjeimet új oldalról megközelíteni, díszítés, illetve új dolgok hozzáadásával.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére