Főoldal / Desszertek / Aprósütemények / Vaníliás karika – paleo

Vaníliás karika – paleo

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Vaníliás karika – paleo

Vaníliás karika - paleo

Hozzávalók:

  • 20 dkg nyílgyökérpor
  • 2 dkg kókuszliszt
  • 1 ek. útifűmaghéj
  • 1/4 tk. szódabikarbóna
  • 1/2 bio citrom reszelt héja
  • 1 rúd vanília magjai
  • 10 dkg eritrit (por alakú)
  • 12 dkg szilárd kókuszolaj
  • 2 tojássárgája

A bevonáshoz:

  • 15 dkg étcsoki (tej-, szója-és cukormentes)
  • 1-2 ek. kókuszolaj
Elkészítési idő:45 percFogyókúrás:nem
Költség:1500-2000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:6 főreGluténmentes:igen
Nehézség:NormálLaktózmentes:igen

Elkészítés:

A száraz hozzávalókat egy tálban elvegyítjük. Hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, a vanília kikapart magjait, a tojássárgákat és a hideg kókuszolajat. Puha tésztává gyúrjuk, majd folpackba csomagoljuk és fél órára hűtőbe tesszük.

Kivesszük a hűtőből, picit átgyúrjuk, majd szilikonos nyújtólapon 5-6 mm vastagra kinyújtjuk.(Ha ragad a tészta, nagyon kevés útifűmaghéjat szórjunk alá és a tetejére is)

Fánk szaggatóval vagy bármilyen tetszőleges szaggatóval kiszúrjuk a kekszeket. Óvatosan bánjunk vele, mert a tészta kicsit törékeny.

Sütőpapírral bélelt tepsikre sorakoztatjuk a kekszeket kis távolságot hagyva közöttük. Előmelegített 180 fokos sütőben 8-10 perc alatt megsütjük és a tepsin hagyjuk kihűlni.

A csokit a kókuszolajjal vízgőz felett megolvasztjuk, majd a langyosra hűlt de még folyós csokiban megmártjuk a kekszek alját. Mintás szilikonlapra vagy csak simán sütőpapírra sorakoztatjuk őket és dermedni hagyjuk.

Ha nincs kedved az aljukat mártogatni, akkor csak csurgasd meg a tetejüket csokival, úgyis nagyon finom lesz.

Mentés

Mentés

Mentés

Értékeld a receptet

Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére