Főoldal / Desszertek / Túrós pogácsa Ibolya konyhájából

Túrós pogácsa Ibolya konyhájából

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Túrós pogácsa Ibolya konyhájából

Túrós pogácsa Ibolya konyhájából

Hozzávalók:

  • 25 dkg liszt
  • 25 dkg túró (lehet juhtúró is)
  • 25 dkg margarin, vagy vaj
  • 1,5 dkg élesztő
  • 1 tojás sárgája
  • 1 dkg só

A kenéshez:

  • 1 tojás fehérje
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Hozzávalókat egy tálba öntjük, az élesztőt belemorzsoljuk, és összegyúrjuk. Majd a hűtőbe tesszük pihenni. (de nem muszáj, lehet rögtön is nyújtani, és sütni)
Pihentetés után nyújtjuk, lekenjük a fehérjével, hajtogatjuk, majd pihentetjük 20 percet. Ezt még 2x megismételjük.

Lisztezett deszkán ujjnyi vastagra elnyújtjuk, egy éles késsel berácsozzuk, majd szaggatóval kiszaggatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk majd kelni hagyjuk amíg a sütő bemelegszik.

200 fokra előmelegített sütőben kb 30 perc alatt megsütjük.

Az elkészítési idő a kelesztés idejét nem tartalmazza.

Mentés

Értékeld a receptet

Joó Ibolya (71 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére