Főoldal / Desszertek / Túrófánk Edit konyhájából

Túrófánk Edit konyhájából

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Túrófánk Edit konyhájából

Túrófánk Edit konyhájából

Hozzávalók:

  • 25 dkg tehéntúró
  • 20 dkg liszt
  • 3 ek. cukor
  • 2 dl tejföl
  • 2 tojás
  • 2 teáskanál reszelt citromhéj
  • 6 gr sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • csipet só

A sütéshez:

  • étolaj

A tálaláshoz:

  • porcukor
  • lekvár
Elkészítési idő:30 percFogyókúrás:nem
Költség:0-500 FTVegetáriánus:igen
Adagok:4 főreGluténmentes:nem
Nehézség:Nagyon egyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéket kemény habbá verjük.
A többi hozzávalót egy fakanállal összekeverjük, majd lazán beleforgatjuk a fehérje habot.
Vizes kézzel, közepes méretű gombócokat formázunk a masszából, majd kissé ellapítjuk.
Közepesen meleg étolajban mindkét oldalát arany színűre sütjük.
Először fedővel, majd fordítás után fedő nélkül süssük. A fánkoknak négy-öt perc kell, hogy szépen megsüljenek.

Ne tegyünk sokat az étolajba, mert sütés közben megnőnek.

Ha elkészültek, papírtörlőre szedjük őket, majd porcukorral meghintve, ízlés szerint lekvárral kínáljuk.

Mentés

Mentés

Értékeld a receptet

Vass Lászlóné (194 Recept)

Konyhamánia Edit Módra facebook oldalamon sok-sok receptet találtok még tőlem. Látogassatok meg ott is.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére