Főoldal / Desszertek / Túrófánk édes tejföllel

Túrófánk édes tejföllel

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Túrófánk édes tejföllel

Túrófánk édes tejföllel

Hozzávalók:

A fánkhoz:

  • 25 dkg túró
  • 12 dkg liszt
  • 1/2 cs. sütőpor
  • 2 ek. porcukor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 1 tojás

A sütéshez:

  • olaj

Az édes tejfölhöz:

  • 200 ml tejföl
  • 2-3 ek. porcukor (ízlés szerint)
Elkészítési idő:20 percFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:4 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

Az édes tejfölt kikeverjük és a hűtőbe tesszük tálalásig. (ízlésünk szerint édesítsük)

A fánk hozzávalóit egy tálba tesszük és alaposan összekeverjük. Nedves kézzel diónyi golyókat formázunk a túrós masszából és egy tálcára sorakoztatjuk őket.

Egy lábosban annyi olajat hevítünk ami ellepi majd a fánk golyókat amikor beletesszük. (kb 2,5-3 centi olajat) Amikor az olaj felhevült, közepes hőfokra mérsékeljük a tűzhelyet, és beleteszünk 5-10 darab fánk golyót (lábos méretétől függően). Pillanatok alatt szépen megdagadnak majd és feljönnek az olaj felszínére. Elvileg magától átfordulnak majd az olajban, de ha nem, segítsünk nekik egy villával.

Amikor szép aranyszínűre sültek, szedjük őket papírtörlőre, majd süssük ki a többi fánkot is.

A túrófánkokat még langyosan, porcukorral megszórva vagy a hideg édes tejföllel kínáljuk.

Túrófánk édes tejföllel 5.00/5 (1 értékelés)

Marcsi (523 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére