Főoldal / Desszertek / Teljes kiőrlésű vaníliás epres piskóta, hajdinaliszttel, kókuszcukorral

Teljes kiőrlésű vaníliás epres piskóta, hajdinaliszttel, kókuszcukorral

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Teljes kiőrlésű vaníliás epres piskóta, hajdinaliszttel, kókuszcukorral

Teljes kiőrlésű vaníliás epres piskóta, hajdinaliszttel, kókuszcukorral

Hozzávalók:

  • 4 tojás
  • 5 dkg vaj
  • 1 ek.hajdinaliszt
  • 3 ek. kiőrlésű búzaliszt
  • 4 ek. kókuszcukor
  • 7g sütőpor
  • 1 cs.vaníliás cukor  (nekem házi – barna cukor és vanília rudak keveréke)

A tetejére:

  • eper

 

Elkészítési idő:30 percFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:4 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

170 fokra melegítsük elő a sütőt.

Válasszuk szét a tojásokat. Keverjük össze a tojások sárgáját, a kókusz cukrot, a vaníliás cukrot és a puha vajat.

A tojásfehérjét verjük fel kemény habbá, majd forgassuk bele a fehérje habot a tojássárgás keverékbe.

Adjuk hozzá a sütőporral elkevert liszteket és keverjük a masszába.

Egy piteformát béleljünk ki sütőpapírral, majd öntsük bele a masszát és simítsuk el a tetejét. Pakoljuk meg eperrel, majd toljuk be az előmelegített sütőbe.

Kb 20 perc alatt megsül, de tűpróbával ellenőrizzük le, hogy átsült e.

Ha kihűlt, tetszés szerinti szeletekre vágva kínáljuk.

Mentés

Mentés

Mentés

Értékeld a receptet

Szandra (33 Recept)

Szandra vagyok, a www.cookingwithfantasy.com bloggere. Saját blogomon igyekszem minél gyakrabban izgalmas történetekkel, és fantáziadús receptekkel szolgálni Neked. :)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére