Főoldal / Torták / Tejszínes túrós epertorta

Tejszínes túrós epertorta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Tejszínes túrós epertorta

Tejszínes túrós epertorta

Hozzávalók:

A piskótához:

  • 6 tojás
  • 6 ek. langyos víz
  • 6 ek. porcukor
  • 8 ek. liszt

A tejszínes túrókrémhez:

  • 0,5 kg túró
  • 7 dl tejszín
  • 9 zselatinlap
  • 1 citrom leve
  • kb. 20 dkg porcukor (ízlés szerint)
  • 2 rúd vanília

A krémbe még:

  • kb. 0,5 kg eper
  • 1 csomag sárga zselépor

A díszítéshez:

  • olvasztott csoki
Elkészítési idő:1óra 30 percFogyókúrás:nem
Költség:1000-1500 FTVegetáriánus:igen
Adagok:8 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A piskótát 2 részletben sütjük, a hozzávalókat elfelezzük.

Az egész tojásokat a langyos vízzel magas fokozaton elkezdjük felverni, majd pár perc után a porcukrot is hozzáadjuk, és addig verjük, amíg szép habos nem lesz. A lisztet kanalanként hozzáadjuk, de óvatosan keverjük bele. A masszát sütőpapírral bélelt 26 centiméteres tortaformába öntjük, és 180 fokon kb 20 perc alatt megsütjük. (majd a hozzávalók másik feléből is elkészítjük a lapot)

Amikor a teteje már szép aranybarna és érintésre picit ruganyos, akkor jó. Kivesszük, óvatosan rácsra borítjuk, lehúzzuk róla a  papírt és hagyjuk kihűlni. ( Persze lehet egyben is sütni a kettő lapot, és sülés után elvágni.)

A túrót botmixerrel összetörjük, hogy jó krémes legyen. Hozzákeverjük a vaníliarudak kikapart magját, a cukor felét, és a citromlevet.

A zselatint beáztatjuk, majd kinyomkodjuk és pici vízzel felolvasztjuk. A tejszínt felverjük a cukor másik felével, de nem keményre, hanem úgy, hogy még kicsit folyós maradjon. Összefogatjuk a túróval, ilyenkor meg lehet kóstolni, mert mindenki máshogyan szereti. Ízlés szerint lehet édesíteni.

Az egyik piskótát a visszatesszük a kapcsos forma aljába. Az eper szemeket kettévágjuk, és a vágással kifelé körberakjuk a formában. A maradék félbevágott eperszemeket fektetve a piskótára rakjuk.

A langyosra hűlt zselatint hozzáadjuk a túrós krémhez és jól elkeverjük. A krémet a piskótára öntjük, a tetejét elsimítjuk és a hűtőbe tesszük dermedni.

Közben elkészítjük a zselét, ami persze bármilyen lehet. A langyosra hűlt zselét a hideg túrókrémre kanalazzuk, majd újra hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen. Végül rátesszük a második piskótalapot is.

A tetejét csokoládéba mártott eperszemekkel és porcukorral díszítjük.

Értékeld a receptet

trollanyu (390 Recept)

Három gyerek es egy skót pasi, velük osztom meg életem, ja és a kis troll őrködik a konyhámban, a helyszín Norvégia. Sok időt töltök a konyhában közkívánatra és a magam szórakoztatására egyaránt. A konyha után a kert es a növények is kiemelt szerepet kapnak a mindennapjaimban. Most már 2 afrikai törpepapagáj is a családunkhoz tartozik.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére