Főoldal / Levesek / Tejszínes tárkonyos csirkeraguleves fehérborral

Tejszínes tárkonyos csirkeraguleves fehérborral

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Tejszínes tárkonyos csirkeraguleves fehérborral

Tejszínes tárkonyos csirkeraguleves fehérborral

Hozzávalók:

  • 2 db csirkenyak
  • 2 db csirkeszárny
  • 1 db csirkecomb 
  • 1 fej hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 db sárgarépa
  • 1 db fehérrépa
  • 1 kicsi zeller fele
  • 3 ek zöldborsó 
  • 3 db chili 
  • 1 marék petrezselyem 
  • citrom
  • 1 dl tejszín
  • 1 dl tej
  • őrölt fekete bors
  • tárkony
  • 1 dl fehérbor
  • olívaolaj
  • 1 db tojás
  • 3 evőkanál liszt
  • víz
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 3 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A hagymákat aprítjuk, a zöldségeket kockára, egy chilit karikára vágunk.

Serpenyőben olajon félig megdinszteljük a hagymát, rátesszük a húst, és együtt tovább dinszteljük. Majd hozzáadjuk a zöldségeket is. Fűszerezzük, és fedő alatt pároljuk. Kis idő elteltével hozzáöntjük a bort, és egy kevés vizet.

Elkészítjük a nokedlit, (folyékony állagúnak kell lennie). Beleszaggatjuk a levesbe. Hozzáöntjük a tejszínt, és a tejet, majd rászórjuk az aprított petrezselymet, facsarunk bele citromlevet.

Forrón tálaljuk.

Tipp / megjegyzés:
Ragut bármilyen húsból főzhetünk.Talán a legkedveltebb a csirke. Ez a leves is abból készült. Bármely részét felhasználhatjuk. Jelen esetben nyakra, szárnyra és combra esett a választás. Fontos a sok zöldség, melyet tetszés szerint variálhatunk.

Értékeld a receptet

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

A lap tetejére