Főoldal / Desszertek / Aprósütemények / Tejkaramellás shortbread keksz

Tejkaramellás shortbread keksz

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Tejkaramellás shortbread keksz

Tejkaramellás shortbread keksz

Hozzávalók:

  • 22 dkg puha vaj
  • 12 dkg porcukor
  • 1 rúd vanília
  • 22 dkg liszt
  • 6,5 dkg étkezési keményítő
  • 1/4 tk. só
  • 10 dkg tejkaramella apróra vágva (nálam 18 dkg)
  • 10 dkg tejcsokis karamella apróra vágva (vagy kb. 5 dkg csoki chips)
Elkészítési idő:30 percFogyókúrás:nem
Költség:1000-1500 FTVegetáriánus:igen
Adagok:6 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A tejkaramellát lefagyasztjuk, mert nagyon nehéz frissen vágni. (Én házit használtam)

A vajat a porcukorral jó habosra kikeverjük, hozzáadjuk a vaníliát. A lisztet, keményítőt és sót elvegyítjük, majd a vajas masszához keverjük. Beleforgatjuk az aprított karamellát és a csoki chipset is, majd folpackba csomagolva hűtőbe tesszük 1 órára, így könnyebb vele dolgozni.

Enyhén lisztezett felületen kb fél centisre nyújtjuk, és tetszés szerinti formával kiszaggatjuk. A kekszeket sütőpapíros tepsire rakosgatjuk, helyet hagyva a közöttük, mert a sütés után nagyobbak lesznek.

175 fokos sütőben 10-12 perc alatt megsütjük, és a sütőpapíron hagyjuk kihűlni, mert melegen még elég lágyak.

Omlós keksz ropogós karamellával. Igazi kalóriabomba, de irtó finom.

Tipp / megjegyzés:
Az elkészítési idő a pihentetést és a sütést nem tartalmazza.

Értékeld a receptet

Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére