Főoldal / Levesek / Tejfölös lencseleves virslivel

Tejfölös lencseleves virslivel

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Tejfölös lencseleves virslivel

Tejfölös lencseleves virslivel

Hozzávalók:

  • 2 bögre lencse
  • 1 db vörös hagyma
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 szelet zeller
  • babér levél
  • 1 pár virsli
  • tej
  • tejföl
  • olíva olaj
  • zöldségleves kocka
  • füstölt sonka kocka
  • őrölt fekete bors
  • őrölt piros paprika
  • fokhagyma petrezselyem fűszerkeverék
  • citrom
  • liszt
Elkészítési idő:1 óraFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:nem
Adagok:3 főreGluténmentes:nem
Nehézség:NormálLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A lencsét néhány órára beáztatom, majd leöntöm róla az áztató vizet.

Egy lábasban olajon megpirítom az apróra vágott hagymát, hozzáadom a karikára vágott répát, a kockázott zellert, a lecsepegtetett lencsét, és felöntöm vízzel.

Beleteszem a babérlevelet, a leveskockákat, fűszerezem, és addig főzöm, míg meg nem puhul a lencse.

Ekkor beleteszem a felkarikázott virslit, csavarok bele citromot, és öntök bele egy kevés tejet. Szórok rá 1-2 evőkanál lisztet, összekeverem, felforralom..

Tálaláskor szórok rá petrezselyem fokhagyma fűszerkeveréket, és teszek rá tejfölt, és egy szelet citromkarikát.

Petrezselyem fokhagyma fűszerkeverék hiányában friss petrezselymet is szórhatunk a tetejére.

Értékeld a receptet

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére