Főoldal / Tészta ételek / Sztrapacska

Sztrapacska

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Sztrapacska

Sztrapacska

Hozzávalók:

  • 1/2 kg krumpli
  • 20 dkg juhtúró
  • 2-3ek liszt
  • 1 tojás
  • tejföl
  • szalonna
  • só,bors
Elkészítési idő:1 óraFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:nem
Adagok:4 főreGlutén mentes:nem
Nehézség:NormálLaktóz mentes:nem

Elkészítés:

A hámozott burgonyát nyersen lereszeljük,a tojással sóval borssal eldolgozzuk.Annyi lisztet teszünk hozzá,hogy galuska állagú legyen.
Bő forró sós vízbe szaggatjuk,felbukkanása után még 10 percig főzzük. Ezalatt egy tálba tesszük az apró kockákra vágott szalonnát,és megpirítjuk.
Erre öntjük rá a megfőtt és leszűrt galuskákat.
Hozzákeverjük a juhtúrót.

Tálaláskor tehetünk rá egy kevés tejfölt is.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
Marcsi (244 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik Adminja. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére