Főoldal / Desszertek / Aprósütemények / Szilveszter sütemény

Szilveszter sütemény

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Szilveszter sütemény

Szilveszter sütemény

Hozzávalók:

  • 30 deka liszt
  • fél cs. sütőpor
  • 1 bio citrom reszelt héja
  • 1 egész tojás
  • 10 deka porcukor
  • 20 deka rama margarin
  • 2 kanál holland kakaópor
  • 10 deka kristálycukor

Töltéshez:

  • sárgabarack lekvár
Elkészítési idő:45 percFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:6 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A kakaópor és a kristálycukor kivételével a tészta hozzávalóit összegyúrjuk.
Amikor a tészta egyneművé vált ketté vesszük, és az egyik felébe belegyúrjuk a kakaóport. Így lesz egy fehér és egy csokis tésztánk.

A fehér tésztát kinyújtjuk, és egy kisebb pogácsa szaggatóval korongokat szúrunk ki belőle.
A csokissal ugyanígy járunk el, csak amikor kiszúrjuk kristálycukorba belenyomjuk. (így a kakaós korong felszíne cukros lesz)
(Hogy biztosan rajta maradjon a cukor kiszúrás előtt vékonyan lekenhetjük 1 tojásfehérjével, és így mártjuk a cukorba)

Sütőpapírral bélelt sütőlapra helyezzük a korongokat, és 180 fokra előmelegített sütőben pár perc alatt megsütjük őket.

Amikor kisültek, és kihűltek, egy sárga és egy csokis korongot összepárosítunk, és  bármilyen lekvárral összeragasztjuk. ( én sárgabaracklekvárt használtam)

Kiadós és finom aprósütemény.  Az elkészítésének kezdők is bátran nekiállhatnak.

Tökéletes vendégvárónak, névnapokra, az adventi készülődés alatt, karácsonyra, húsvétra egyaránt.

Tálalhatjuk porcukorral megszórva, de a kreatívabbak bevonhatják, vagy díszíthetik olvasztott csokoládéval is.

Szilveszter sütemény 3.67/5 (3 értékelés)

Domján Mária (524 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére