Szedres joghurt torta
Hozzávalók:A tortalaphoz:
A krémhez:
A díszítéshez:
|
|
Elkészítés:
A tojások sárgáját langyos vízzel összehabosítjuk, majd a cukorral fehéredésig keverjük.
Belekeverjük a sütőporral elkevert lisztet.
Lazán beleforgatjuk a csipet sóval keményre vert fehérjehabot.
160-180°C -on tűpróbáig sütjük.
Majd hagyjuk kihűlni.
A tortalap aljáról levesszük, a sütőpapírt majd a lapot visszatesszük a tortaformába.
A szedret turmixgépben vagy bot mixerrel pürésítjük.
A joghurtot összekeverjük egy lábosban cukorral és a zselatinnal és addig melegítjük, míg felolvadnak benne. Hozzákeverjük a szederpépet.
A tűzről félrehúzva a még langyos joghurtba keverjük a habbá vert tejszínt.
A joghurtos keveréket kapcsos tortaformában lévő tortalapra öntjük, és a hűtőbe tesszük dermedni.
Ha megdermedt a joghurt torta, szeder lekvárral, szeletelt mandulával, és tejszínhab rózsákkal díszítjük.
Tipp / megjegyzés:
A fenti mennyiségek 20-24cm-es kapcsos tortaformába elegendőek.
Az elkészítési idő a hűtés idejét nem tartalmazza.