Főoldal / Desszertek / Szamár kenyér

Szamár kenyér

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Szamár kenyér

Szamár kenyér

Hozzávalók:

  • 20 dkg cukor
  • 2 egész tojás
  • 20 dkg margarin
  • 30 dkg darált keksz
  • 3 dkg kakaópor
  • 20 dkg zselé cukor, vagy aszalt gyümölcs
  • rum vagy rumaroma ízlés szerint
Elkészítési idő:30 percFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:4 főreGluténmentes:nem
Nehézség:Nagyon egyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A cukrot lassú tűznél összefőzzük a tojásokkal. Ahogy egyet rottyan levesszük a lángról, belekeverjük a kakaót, a margarint, és ízlés szerint a rumot, vagy rumaromát.

A darált kekszet elkeverjük a zselé cukorral, majd ráöntjük a masszát, össze keverjük. A masszát fóliával kibélelt őzgerinc formába tesszük, majd ráhajtjuk a fóliát, és a hűtőbe tesszük dermedni. Tálaláskor kifordítjuk a formából, lehúzzuk  róla a fóliát, és szeletelve kínáljuk.

Tipp / megjegyzés:
Aki nem szereti nagyon édesen az kevesebb cukrot, vagy nyírfacukrot is használhat.

Beküldő: Maja

Értékeld a receptet

Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére