Főoldal / Egytálételek / Svájci rakott burgonya

Svájci rakott burgonya

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Svájci rakott burgonya

Svájci rakott burgonya

Hozzávalók:

  • 1 kg burgonya
  • 7 dl tej
  • 5 dkg vaj
  • 20 dkg füstölt hús
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg reszelt sajt
Elkészítési idő:1 óraFogyókúrás:igen
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:nem
Adagok:4 főreGluténmentes:igen
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

Egy hőálló tálat kikenünk olajjal, és a fokhagymával bedörzsöljük a tálat.

A meghámozott nyers burgonyát vékonyan felszeleteljük.(a legegyszerűbb ha legyaluljuk) A húst apróra felvágjuk.

A tál alját kirakjuk burgonya szeletekkel, rászórunk húsból. A tejbe szórunk egy kis sót, és meglocsoljuk vele a réteget. Ezután megint burgonya, hús, tej, ezt addig rakjuk míg a hozzávalók el nem fogynak.

A tetejére szórjuk az elmorzsolt vajat, és a  sajtot. Alufóliával lefedve, előmelegített sütőben készre sütjük. Ha puha a burgonya kész az étel. A végén levesszük róla a fóliát, és hagyjuk kicsit megpirulni.

Tipp / megjegyzés:
Ha van füstölt szalonnánk azt is vághatunk bele.

Beküldő: Maja

Svájci rakott burgonya 4.50/5 (2 értékelés)

2 Hozzászólások

  1. Csak gratulálni tudok az isteni receptekhez köszönöm

Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére