Főoldal / Hal ételek / Sült pisztrángok

Sült pisztrángok

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Sült pisztrángok

Sült pisztrángok

Hozzávalók:

  • 2 db pisztráng
  • őrölt bors
  • fél deci olaj
  • piros paprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 bio citrom
  • 3 közepes burgonya
Elkészítési idő:45 percFogyókúrás:nem
Költség:1000-1500 FTVegetáriánus:nem
Adagok:2 főreGluténmentes:igen
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:igen

Elkészítés:

A halakat megtisztítjuk, beirdaljuk, majd sózzuk-borsozzuk. A fokhagymát összezúzzuk és a pisztráng közepébe tesszük.
Az olajba teszünk pirospaprikát, őrölt borsot, sót és összekeverjük. A halakat jól bekenjük vele, a vágott részeket is.

A burgonyát megtisztítjuk, és kis karikákra vágjuk.
Egy tepsibe kevéske vizet és olajat öntünk.
A közepébe tesszük a pisztrángokat, körbe rakjuk a burgonyával, lefedjük és 180 -190 fokon megsütjük. Amikor már megpuhult akkor tető nélkül szép pirosra sütjük.
Burgonyával, citromszeletekkel és frissen készült salátával tálaljuk.
Értékeld a receptet

Domján Mária (524 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére