Főoldal / Sertés ételek / Stefánia vagdalt

Stefánia vagdalt

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Stefánia vagdalt

stefaniavagdalt 2

Hozzávalók:

  • 60 dkg darált sertéshús
  • 1 zsemle
  • 1 egész tojás
  • 2 db főtt tojás
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só,bors,majoránna
  • 1 csomag szeletelt bacon
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 6 főre Glutén mentes: nem
Nehézség: Normál Laktóz mentes: igen

Elkészítés:

A hagymát apró kockákra vágjuk,a zsemlét vízbe áztatjuk.
A darált húshoz hozzáadjuk az apró kockákra vágott hagymát,a zúzott fokhagymát a kinyomkodott zsemlét,a tojást, fűszereket,és az összevágott petrezselymet. Egynemű masszává dolgozzuk.
A főtt tojást beletehetjük a fasírtunk közepébe egyben,vagy kockákra vágva a fasírtmasszához keverhetjük

A bacon szalonna szeleteket egy alufóliára egymás mellé helyezzük úgy hogy pár milliméteren fedjék egymást,majd a közepére rudat formázunk a fasírt masszájából,és ráhajtjuk a bacon szeleteket,hogy teljesen fedje a fasírtot.
Az alufóliával együtt tepsibe emeljük,majd befedjük a tetejét alufóliával és 180 fokon kb. 40percig sütjük.

(onnan tudjuk hogy elkészült,hogy ha egy hústűt szúrunk bele már csak színtelen víz folyik belőle,vagy még az sem,ha rózsaszínes szaftot enged akkor belül még nyers)

Levesszük róla az alufóliát és megpirítjuk a bacont.

Értékeld a receptet

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére