Főoldal / Desszertek / Somlói galuska

Somlói galuska

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Somlói galuska

Somlói galuska

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 8 db tojás
  • 8 ek kristálycukor
  • 6 ek finomliszt
  • 2 ek kakaópor
  • 1/2 cs sütőpor

A krémhez:

  • 1 l tej
  • 8 dkg vaníliás puding /2 csomag/
  • 8 ek kristálycukor
  • 4 ek darált dió

A csoki öntethez:

  • 4 ek kakaópor
  • 4 dl tej
  • 1 ek vaj
  • 4 ek kristálycukor
  • 1 dkg pudingpor vagy keményítő
  • rumaroma

A sziruphoz:

  • 1 dl víz
  • 1/2 dl rum vagy aroma
  • 10 dkg kristálycukor
  • 10 dkg mazsola

A díszítéshez:

  • 1/2 l habtejszín
Elkészítési idő:1 óraFogyókúrás:nem
Költség:1000-1500 FTVegetáriánus:igen
Adagok:10 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük.

A sárgáját kikeverjük a cukorral. Óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot és az átszitált lisztet és sütőport.

Sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük a felét.

A maradékba belekeverjük a kakaóport és azt is ráterítjük. Süthetünk két külön lapot is, de ez valamivel egyszerűbb.

Sütőben 160 fokon, kb 20-25 perc alatt megsütjük.

Kiborítjuk és hagyjuk kihűlni.

Megfőzzük a vaníliás pudingot és félre tesszük.

A vizet a cukorral és rumaromával vagy rummal felfőzzük és ebbe áztatjuk a mazsolát.

A mártáshoz kevés tejben kikeverjük a kakaót a cukorral és a pudingporral.

A maradék tejet felforralva beleöntjük a kakaót és kevergetve újra forraljuk. Közben hozzáadjuk a vajat és a rumaromát. Kihűtjük.

A tejszínt kemény habbá verjük.

A piskótát lapjával kettévágjuk. Magasabb falú edénybe tesszük az egyik lapot, meglocsoljuk a rumos sziruppal.

Rászórjuk a mazsolát, és a darált diót. Rákenjük a puding 3/4 részét és beborítjuk a másik lappal.

Elsimítjuk rajta a maradék pudingot, és kakaóport szitálunk rá.

Kockára vágva vagy kanállal “galuskákat” szaggatva, csoki mártással meglocsolva, tejszínhabbal tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Kautz József (336 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére