Főoldal / Egytálételek / Sajtos, pizzasonkás, zöldséges raguval töltött cipó

Sajtos, pizzasonkás, zöldséges raguval töltött cipó

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Sajtos, pizzasonkás, zöldséges raguval töltött cipó

Sajtos, pizzasonkás, zöldséges ragúval töltött cipó

Hozzávalók:

  • 2 db cipó
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 db zöldhagyma zöldjével
  • 0,5 csokor medvehagyma
  • 1 db csípős hegyes paprika
  • 2 db chilipaprika
  • 10 dkg csiperkegomba
  • 1 db paradicsom
  • 6 db chilivel töltött zöld olajbogyó
  • 6 db mag nélküli fekete olajbogyó
  • 3 szelet (10 dkg) pizzasonka
  • 1 db tojás
  • 2 szelet (5 dkg) füstölt sajt
  • őrölt fekete bors
  • őrölt csípős piros fűszerpaprika
  • oregano
  • olívaolaj
  • 10 dkg vegyes saláta
  • 1 csokor hónapos retek
  • fehér borecet
  • extra szűz olívaolaj
  • 2 db chili (díszítésre)
Elkészítési idő:1 óraFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:nem
Adagok:2 főreGluténmentes:nem
Nehézség:NormálLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A tojást megfőzöm. Közben a zöldségeket feldarabolom, a sonkát és a sajtot kockára vágom.

Egy nyél nélküli serpenyőben kevés olajon megdinsztelem a hagymákat. Rádobom a sonkát, végül a zöldségeket. Ízlés szerint fűszerezem. Amikor már szépen megpirult minden, a serpenyőt leveszem a tűzhelyről, hozzákeverem a sajtot, és az ugyancsak felkockázott tojást.

Amíg a ragu készült, megskalpoltam a cipót, kivájtam a belsejét. Ebbe az üregbe kanalazom a  ragut. A cipót beteszem a serpenyőbe, letakarom alufóliával, és 180 C fokra előmelegített sütőben, hőlégkeverésen 30 percig sütöm. Majd leveszem a fóliát, átkapcsolom grillfokozatra, és 200 C fokon további 15 percig sütöm.

Egy tányérra rakok salátát, félbevágott retkeket, fűszerezem, meglocsolom ecettel, olívaolajjal. Ráhelyezem a cipót, és díszítem chilivel.

Tipp / megjegyzés:
Ropogós cipóban sült finomságok. Ez maga a gyönyör! Csak nagyétkűeknek! Rajtam kifogott.

Értékeld a receptet

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére