Főoldal / Egytálételek / Sajtos húsos penne

Sajtos húsos penne

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Sajtos húsos penne

Sajtos húsos penne

Hozzávalók:

  • 50 deka csirkemell filé
  • 1 cs. penne tészta
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 deci tejföl
  • 10 deka füstölt főtt comb
  • aprított petrezselyemzöld
  • bazsalikom
  • őrölt bors
  • fél deciolaj
  • 15 deka reszelt sajt
Elkészítési idő:45 percFogyókúrás:nem
Költség:1000-1500 FTVegetáriánus:nem
Adagok:4 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A csirkemellet csíkokra vágjuk. Egy serpenyőben olajat hevítünk. Beletesszük a csíkokra vágott csirkemellet. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és fehéredésig sütjük.
Ekkor hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet, a bazsalikomot és a fokhagymát. Végül beletesszük a felaprított főtt combot, két percig még főzzük és levesszük a tűzről.

A penne tésztát forró sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük.
A tésztát összekeverjük a megsült húsokkal és egy deci tejföllel.

Egy sütőedényt olajjal kikenünk és belesimítjuk a tésztás húsos egyveleget.
A tetejét jól meglocsoljuk tejföllel és megszórjuk reszelt sajttal.

180 fokos sütőben 15-20 perc alatt szép pirosra megsütjük.

A sajtos húsos penne egy kiadós, és finom egytálétel.

Értékeld a receptet

Domján Mária (524 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére