Főoldal / Szárnyas Ételek / Sajtos csirkesült gombás raguval

Sajtos csirkesült gombás raguval

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Sajtos csirkesült gombás raguval

Sajtos csirkesült gombás raguval

Hozzávalók:

  • 1/2 kg erdei gomba /vargánya,galambica/
  • 1 db vörös hagyma
  • 1 tk. fűszerpaprika
  • 1 ek. darált paprikakrém
  • 1-2 db paradicsom
  • 2 db paprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
  • majoránna
  • 2 ek. étolaj
  • 4 db filézett felső csirkecomb
  • só (ízlés szerint)
  • 3 ek. liszt
  • 1 tk. piros porpaprika

A sütéshez:

  • 4 dl étolaj

A csirkecomb tetejére:

  • 1-1 szelet paradicsom
  • 1-1 szelet lapka sajt

A körethez:

  • tarhonya vagy rizs
Elkészítési idő:45 percFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:nem
Adagok:3 főreGluténmentes:nem
Nehézség:NormálLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A gombás raguval kezdünk.

Étolajon megdinszteljük a felaprított hagymát. Megszórjuk fűszerpaprikával és egy-két kanál vízzel felöntjük.
Beletesszük a szeletekre vágott gombát és fűszerezzük sóval, borssal, majoránnával, egy kis darált paprikakrémmel. Ezután hozzáadjuk a paprikát és a paradicsomot is. Kb. fél óra alatt alacsony lángon készre főzzük.

A csirkecombot sózzuk, majd paprikával elkevert lisztbe forgatjuk. Felhevített étolajban kisütjük.
Egy tepsibe tesszük a megsült combokat, rátesszük a paradicsom szeleteket és sajttal befedjük.
180 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, míg a sajt ráolvad.

A húst, a gombás raguval és tarhonyával tálaljuk. De rizs vagy burgonya körettel is kínálhatjuk.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Értékeld a receptet

Vass Lászlóné (207 Recept)

Konyhamánia Edit Módra facebook oldalamon sok-sok receptet találtok még tőlem. Látogassatok meg ott is.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére