Főoldal / Befőzés / Rostos birsalma üdítő

Rostos birsalma üdítő

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Rostos birsalma üdítő

Rostos birsalma üdítő

Hozzávalók:

  • birsalmapép (2 kg)
  • 1 citrom vagy kevés citromsav
  • őrölt fahéj
  • szegfűszeg
  • cukor vagy édesítő
  • víz
  • kevés nátrium-benzonát
Elkészítési idő:1 óraFogyókúrás:nem
Költség:1000-1500 FTVegetáriánus:igen
Adagok:8 főreGluténmentes:igen
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:igen

Elkészítés:

Birsalmát jól megmossuk a héját rajtahagyjuk. Négy felé vágjuk, magházát eltávolítjuk,és feldaraboljuk. Annyi vízbe feltesszük főni hogy éppen ellepje. Megpuhult leszűrjük (levét meghagyjuk) paradicsom passzírozón vagy robotgépen átdaráljuk. ( Ha többet készítünk mehet ugyanabba a lébe a következő adag birsalma.)

A pépet egy lábasba tesszük, majd felengedjük vízzel,(mindenki annyit tesz bele amilyen sűrűre szeretné ,én 2 kg péphez kb 5 liter vizet adtam). Ízlés szerint beletesszük a citrom levét vagy citromsavat, a cukrot vagy édesítőt, a szegfűszeget, a fahéjat és kb 5-6 percig főzzük. A legvégén beletesszük a tartósítót (én fél kávéskanállal tettem).

Üvegekbe töltjük és száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.

Mentés

Mentés

Mentés

Értékeld a receptet

Kiss Imréné Magdi (26 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére