Főoldal / Desszertek / Részeges szelet

Részeges szelet

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Részeges szelet

Részeges szelet

Hozzávalók:

  • 6 darab tojás
  • 7 kanál liszt
  • 12 deka cukor
  • 1 tk szódabikarbóna
  • fél deci olaj

A krém hozzávalói:

  • 1 kis cs babapiskóta
  • 2 deci tej
  • ízlés szerint rum
  • 25 deka rama margarin
  • 20 deka porcukor
  • 1 cs vaníliás puding
  • 4 deci tej
  • 1 tábla étcsoki felolvasztva
  • 5 deka darált dió 

A tetejére

  • 2 deci tejszínhab
Elkészítési idő:1 óraFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:6 főreGluténmentes:nem
Nehézség:NormálLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A tojásokat nem választjuk szét. Egyben felverjük a cukorral és lassan hozzáadjuk az olajat is. Amikor már jó habos, belekeverjük a szódabikarbónás lisztet. Sütőpapírral bélelt sütőlapra simítjuk és 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük.
Sütés után két lapra vágjuk.

A pudingot a tejjel és a cukorral sűrűre főzzük, majd kettéosztjuk. Az egyik felébe belekeverjük a vízgőz felett  felolvasztott csokoládét.

A puha margarint a cukorral kikeverjük, és kettéosztjuk. A vajas krémet kihűlt pudingokhoz adjuk. A fele a vaníliás hoz megy, a másik fele pedig a csokis krémbe kerül a dióval együtt.

A csokis krémet az alsó lapra simítjuk.
A tejet a rummal összekeverjük és a babapiskótákat egyenként belemártjuk. A megmártott piskótákat a csokis krémre tesszük.

Erre kerül a vaníliás krém, majd a második piskótalap.

A tetejére simítjuk a felvert tejszínhabot, majd tetszés szerint díszítjük.

Fogyasztásig hűtőben tároljuk.

Részeges szelet 5.00/5 (1 értékelés)

Domján Mária (524 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére