Főoldal / Desszertek / Aprósütemények / Rebarbarás-almás csiga bodzával

Rebarbarás-almás csiga bodzával

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Rebarbarás-almás csiga bodzával

Rebarbarás-almás csiga bodzával

Hozzávalók:

  • 1 cs leveles tészta
  • 10-15 dkg rebarbara
  • 1 db alma
  • 2-3 bodzavirág
  • 1 cs vaníliás pudingpor
  • 2-3 ek cukor
  • 2 cs vaníliás cukor
Elkészítési idő:45 percFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:2 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A rebarbarát és az almát meghámozzuk, majd kockákra felvágjuk Egy edénybe tesszük, és felöntjük annyi vízzel, ami éppen ellepi. Hozzáadjuk a cukrot, majd pár perc alatt puhára főzzük. Ha megfőtt, leszűrjük, botmixerrel pépesítjük és hagyjuk teljesen kihűlni.

A kihűtött masszához keverjük a vaníliás cukrot, a pudingport, majd belecsipkedjük a bodzavirágot.

Az előnyújtott leveles tésztát kicsavarjuk a papírból, majd egyenletesen rákenjük a rebarbarás-pudingos masszát. (ha nem előnyújtott a leveles tészta, akkor vékonyra kinyújtjuk előtte)

Ezután a papír segítségével óvatosan feltekerjük, mint a bejglit, majd éles késsel kb. 1 cm-es szeletekre felvágjuk.
A csigákat sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, egymástól picit távolabb, mert sütés közben megnőnek majd.

Előmelegített sütőben, magasabb hőmérsékleten szép pirosra megsütjük.

Tálalás előtt langyosra hűtjük, majd a tetejét porcukorral megszórva kínáljuk.

Értékeld a receptet

Gizi (254 Recept)

Szeretek sütni-főzni, és sokat kirándulni.Több évtizede sertepertélek a konyhámban kisebb, nagyobb sikereket elérve. Mára már szenvedélyemmé vált a sütés-főzés, így minden nap valami finomsággal kényeztetem a családomat, és a barátaimat. Szeretem a hagyományos, magyaros ételeket, de szívesen kipróbálok számomra új, és különleges ízvilágot is.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére