Ezt se hagyd ki!
Főoldal / Egytálételek / Rakott kel

Rakott kel

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Rakott kel

Rakott kel

Hozzávalók:

  • 1,5 kg kelkáposzta
  • 50 dkg darált hús / sertés vagy pulyka /
  • 20 dkg rizs
  • 1 nagy doboz tejföl
  • 3-4 fej vöröshagyma
  • 1 mk. őrölt fekete bors
  • 1 tk. pirospaprika
  • ételízesítő
  • étolaj
Elkészítési idő:1óra 15 percFogyókúrás:nem
Költség:1000-1500 FTVegetáriánus:nem
Adagok:6 főreGluténmentes:igen
Nehézség:NormálLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A káposztát négybe vágjuk. A torzsát kivesszük, sós, vegetás vízben 15-20 percig főzzük.

A rizst a szokott módon megpároljuk. A vöröshagymát apróra vágjuk.

Az olajon megdinszteljük a hagymát, rátesszük a húst, sózzuk, borsozzuk és addig pároljuk, míg a saját levét elfövi. Megszórjuk a paprikával és kevés vizet aláöntve puhára pároljuk.

Egy tepsi aljára tesszük a káposzta felét, ráterítjük a párolt rizst, majd erre a húst.

Befedjük a maradék káposztával és meglocsoljuk a tejföllel.

Sütőben 180 fokon 35-40 perc alatt készre sütjük.

Jó étvágyat kívánok hozzá!!

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Kautz József (347 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére