Főoldal / Desszertek / Aprósütemények / Puha mézeskalács

Puha mézeskalács

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Puha mézeskalács

Puha mézeskalács

Hozzávalók:

  • 76 dkg liszt
  • 34 dkg porcukor
  • 2 púpos kiskanál szódabikarbóna
  • 1 zacskó mézeskalács fűszerkeverék (helyettesíthető őrölt fahéjjal, és 10 szem porrá tört szegfűszeggel)
  • 5 dkg margarin
  • 4 egész tojás
  • 4 evőkanál akác- vagy virágméz
Elkészítési idő:1 óraFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:8 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A hozzávalókat jól összekeverjük. Én eleinte robotgéppel, aztán kézzel gyúrom, ha szükséges adok hozzá még egy kis lisztet, hogy ne a tenyeremen kössön ki az egész:)
Egy nagy cipót formázunk belőle betekerjük folpackba és kitesszük a hidegre pihenni, vagy erkély híján a hűtőbe.

10-15 perc után a tésztát ketté vagy három részre osztjuk, (bár kinek mekkora a helye a konyhapulton) és kinyújtjuk 3mm vastagra.
A süteményeket kiszúrjuk tetszőleges formákra.
Ha dióval, mandulával díszítjük azt tehetjük sütés előtt, de a cukormázzal várjunk a sütés utánig!
A jó meleg 200 fokos sütőben 2-3 perc alatt szépen megsül.

A cukormáz receptje:

1 tojásfehérjét felverünk nagyon kemény habbá, miközben fokozatosan hozzáadunk 25-20 dkg porcukrot. Nagyon sokáig, türelmesen keverjük.
Töltsük zacskóba a mázat, vágjuk ki a csücskét, és indulhat a művészet. Vonjunk be mindenkit a családban, úgy jobban telik az idő:).

Kívánok szép ünnepet és kellemes készülődést!

Értékeld a receptet

Topánka Vera (90 Recept)

A Nuts 'n' Roll blog szerzője vagyok. Szeretek sütni-főzni. A blogomon további ínycsiklandó recepteket találtok. http://nutsnroll.blogspot.co.uk/


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére