Főoldal / Desszertek / Pazar gyümölcskenyér

Pazar gyümölcskenyér

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Pazar gyümölcskenyér

Pazar gyümölcskenyér

Hozzávalók:

  • 10 dkg mazsola
  • 20 dkg vegyes aszalt gyümölcs
  • 16 dkg finomliszt
  • 3 db tojás
  • 1 csipet só
  • 1 /2 tk. sütőpor
  • 12,5 dkg vaj (vagy margarin)
  • 12,5 dkg porcukor
  • 2 cs. vaníliás cukor
  • 2 ek. rum

A mázhoz:

  • 10 dkg fehér csokoládé
  • 1 tk. étolaj
Elkészítési idő: 1óra 15 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A mazsolát forró vízzel leöblítjük, majd alaposan lecsepegtetjük és konyharuhába takarva szárazra törölgetjük. Az aszalt gyümölcsöket apró kockákra vágjuk. A gyümölcsöket és a mazsolát összekeverjük, alufóliára terítjük és megszórjuk a kimért lisztből elvett 1 evőkanál liszttel. Lazán összekeverjük, majd szűrőkanálban lerázzuk róluk a fölösleges lisztet.

Egy hasáb formájú, sima oldalfalú 1,2 liter űrtartalmú gyümölcskenyérformát kibélelünk sütőpapírral (vagy kikenjük egy kevés zsiradékkal és megszórjuk liszttel). A sütőt előmelegítjük 180 fokra.

A lisztet elvegyítjük a sütőporral. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéket 1 csipet sóval nem túl kemény habbá verjük. A puha vajat/margarint habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd egyenként beledolgozzuk a tojások sárgáját. A masszához keverjük a hab 1/3-át, majd a többit kanalanként, a liszttel felváltva beledolgozzuk.

Végül hozzáadjuk a rumot, és a liszttel megszórt aszalt gyümölcsöket.

A masszát a formába simítjuk, és középső bordamagasságra állított rácson 50-60 percig sütjük. (tűpróba). 35 percig a sütő ajtaját nem szabad kinyitni, mert összeesik a tészta! A teteje egy kissé majd megreped, nem baj, ez a természete, de ha nagyon pirulna, takarjuk le alufóliával. Kivesszük a sütőből, és hagyjuk langyosra hűlni. A sütőpapírral együtt kiemeljük a formából, és leszedjük róla a papírt. Rácsra helyezve hagyjuk egészen kihűlni.

A mázhoz valókat vízgőz felett megolvasztjuk, majd bevonjuk vele a sütemény tetejét.

De kínálhatjuk máz nélkül, porcukorral megszórva is.

Pazar gyümölcskenyér 5.00/5 (1 értékelés)

Vass Lászlóné (277 Recept)

Konyhamánia Edit Módra facebook oldalamon sok-sok receptet találtok még tőlem. Látogassatok meg ott is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére