Főoldal / Desszertek / Női szeszély II

Női szeszély II

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Női szeszély II

Női szeszély II

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 25 dkg liszt
  • 12 dkg vaj
  • 5 dkg cukor
  • 4 tojás sárgája
  • 3 evőkanál tej
  • 2 dkg friss élesztő
  • csipetnyi só
  • 1 teáskanál reszelt citromhéj

A tetejére:

  • 8 ek házi baracklekvár
  • 4 tojásfehérje
  • 20 dkg porcukor
  • 10 dkg apróra vágott dió
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A langyos tejbe belemorzsoljuk az élesztőt, és hagyjuk felfutni.

A lisztet a deszkára szórjuk és a vajat elmorzsoljuk benne.
Közepébe kis fészket csinálunk, beleütjük a tojássárgákat beleöntjük a tejben elmorzsolt élesztőt, majd a többi hozzávalóval együtt jól összedolgozzuk.

A tésztát kinyújtjuk a tepsink méretére (nálam 25×35 cm-es), majd a sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. Letakarjuk és 30 percig kelni hagyjuk. Ezután 180 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt elősütjük.

Ez idő alatt elkészítjük a fehér habot, amihez a tojásfehérjéből közepesen kemény habot verünk, amihez kanalanként adagoljuk hozzá a porcukrot, és addig verjük amíg elfogy a porcukor, és egy nagyon kemény habot nem kapunk.

15 perc letelte után kivesszük a sütőből az elősütött tésztát, lekenjük baracklekvárral, majd rákenjük a felvert habot. A tetejét megszórjuk durvára vágott dióval.

A sütőben a hőfokot visszavesszük egy kicsit (160fokra), majd visszatesszük a sütit, és még kb. 10-15 percig sütjük.

Ha kihűlt, vízbe mártogatott késsel szeleteljük.

Én 180 fokon sütöttem, és 160-ra vettem vissza a hőmérsékletet.

Beküldő: Márti
http://hogymegtudjuknezni.blogspot.hu/

Női szeszély II 3.71/5 (31 értékelés)

Szólj hozzá!

A lap tetejére