Főoldal / Desszertek / Mákos meggyes tekercs

Mákos meggyes tekercs

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Mákos meggyes tekercs

Mákos meggyes tekercs

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 40 dkg tönkölybúza liszt fehér
  • 1 5dkg krémtúró
  • 8 dkg cukor
  • 4 ek olaj
  • 2 ek tejföl
  • 1 db tojás
  • 1/2 cs sütőpor

A töltelékhez:

  • 15 dkg mák-darálva
  • 8 dkg cukor
  • 1.5 dl tej-forralva
  • 1 db citrom reszelt héja
  • meggykompót közepes üveggel
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A töltelékhez, a cukorral összekeverjük a darált mákot, a reszelt citrom héjat ráöntjük a felforralt tejet, majd félrerakjuk hűlni.

A lisztet, a sütőport, a túrót, és a cukrot összekeverjük, majd hozzáadjuk az olajat, a tojást, a tejfölt és cipóvá gyúrjuk.
Az összeállított tésztát három részre osztjuk.

Az egyik tésztacipót, enyhén lisztezett munkafelületen kb 20×35 cm lapra nyújtjuk, az egyik tésztát, rákenjük a mákos töltelék harmadát, hosszanti oldal szélére meggyet sorakoztatunk. Feltekerjük mint a bejglit. A másik két cipót is hasonlóan készítjük el.

A három tekercset sütőpapírral bélelt tepsiben, 180fokra előmelegített sütőben, alsó-felső sütéssel kb 25-30 perc alatt megsütjük.

Mákos meggyes tekercs 4.00/5 (5 értékelés)

A konyha világa (83 Recept)

Napi szinten sütök főzök, szeretek új recepteket kipróbálni, ami elnyeri a család tetszését azt sűrűn készítem. Szeretem a szép, minőségi, praktikus konyhafelszerelési eszközöket. Receptjeim gasztroblog formában is olvashatók, neve: A konyha világa


Szólj hozzá!

A lap tetejére