Főoldal / Desszertek / Mogyorós borzaska

Mogyorós borzaska

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Mogyorós borzaska

Mogyorós borzacska

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 80 dkg finomliszt
  • 2 csomag sütőpor
  • 40 dkg porcukor
  • 15 dkg margarin
  • 3 db tojás
  • 4 ek méz
  • 1,5 dl tej
  • 4 kanál nutella
  • 10 dkg durvára tört mogyoró

Az öntethez:

  • 40 dkg margarin
  • 30 dkg cukor
  • 6 ek cukrozatlan kakaópor
  • 4 dl tej
  • 10 ml rumaroma (vagy sütőrum ízlés szerint)

A hempergetéshez:

  • 30 dkg durvára tört mogyoró
  • olaj

A tetejére:

  • 1 csomag marcipán ízű cukor máz
  • egész szem mogyorók
Elkészítési idő:1óra 30 percFogyókúrás:nem
Költség:1500-2000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:6 főreGluténmentes:nem
Nehézség:NormálLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A vajat felolvasztjuk. Majd a tészta összes hozzávalóját egy tálba tesszük és alaposan elkeverjük.
Sütőpapírral bélelt tepsibe (30×20 -es tepsi) simítjuk a  tészta masszát és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt megsütjük. Akkor jó, ha aranybarna a teteje.
Ha a tészta megsült, hagyjuk kihűlni. Majd kiborítjuk a tepsiből, és egyforma méretű kockákra vágjuk.

Az öntet hozzávalóit felforraljuk, majd hagyjuk kihűlni.

A kockára vágott tésztát, egyesével az öntetbe mártjuk (villára szúrva, és csak egy pillanatra). A megmártott sütikockákat, egymás mellé sorakoztatjuk egy tálcára.

A durvára tört mogyorót pici olajon, kb. 2 perc alatt megpirítjuk. Minden kocka süteményt megforgatunk a pirított mogyoróban.

Elkészítjük a cukormázat, majd bevonjuk vele a süteményünk tetejét.
2 órára hűtőbe tesszük, majd fogyasztható.

Értékeld a receptet

kgyorgyi68 (287 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére