Főoldal / Levesek / Medvehagyma krémleves

Medvehagyma krémleves

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Medvehagyma krémleves

Medvehagyma krémleves

Hozzávalók:

  • 1 csokor medvehagyma
  • 3-4 szál újhagyma
  • 5 dkg vaj
  • őrölt fehér bors
  • 2 db burgonya
  • 2 dl főző tejszín
  • 1 l zöldség alap lé
Elkészítési idő:30 percFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:6 főreGlutén mentes:nem
Nehézség:Nagyon egyszerűLaktóz mentes:nem

Elkészítés:

A medvehagymát és az újhagymát apróra vágom. A burgonyát meghámozom és felkockázom.

A vajon megfonnyasztom az apróra vágott medvehagymát és az újhagymát. Rádobom az apróra kockázott burgonyát, felengedem a zöldség alap lével.

Amikor a burgonya már megfőtt botmixerrel jól eldolgozom.

Visszateszem a tűzhelyre, 1-2 kanál levessel elkeverem a tejszínt jó simára, és a gyöngyöző levesbe öntöm folytonos keverés mellett.

Kóstolom, és ha kell, sózom, ízlés szerint borsozom.

A tejszínnel csak egyet forralok rajta.

Fokhagymás pirított kenyérkockával tálalom.

Jó étvágyat kívánok hozzá!!

Értékeld a receptet

Kautz József (366 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére