Főoldal / Kelt tészták / Mazsolás kalács

Mazsolás kalács

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Mazsolás kalács

Mazsolás kalács

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 2 tojássárgája
  • 2 evőkanál olaj
  • 5 dkg olvasztott ráma
  • 1 csomag szárított élesztő (vagy 2,5 dkg friss)
  • 3 dl tej
  • 1 marék cukor
  • 2 ek. kakaópor
  • 2 marék mazsola
  • A töltelékhez tetszés szerint: dió, mák, gesztenye
Elkészítési idő:1 óraFogyókúrás:nem
Költség:0-500 FTVegetáriánus:igen
Adagok:4 főreGluténmentes:nem
Nehézség:NormálLaktózmentes:nem

Elkészítés:

Az élesztőt langyos cukros tejben felfuttatjuk.

A hozzávalókat alaposan összegyúrjuk, cipót formázunk belőle, és meleg helyen letakarva 1 órát pihentetjük.

A tésztát meg felezzük, az egyiket lisztezett deszkán félcenti vastagságúra sodorjuk. A tetejét megkenjük olajjal, majd tetszés szerint meg töltjük ( dió, mák, gesztenye ). A tészta másik feléhez kakaót gyúrunk, és kinyújtva a fehér tésztára tesszük. Ekkor megint megkenjük olajjal, megszórjuk mazsolával és feltekerjük.

Olajozott, lisztezett tepsibe tesszük és előmelegített sütőben arany színűre sütjük.

Ez nekem az alap tésztám ebből készítem a csigát,buktát, fonott húsvéti kalácsot, sőt a karácsonyi diós,mákos kalácsot is, szeretem mert napokig betakarva puha marad.

Értékeld a receptet

Mária Bársonyné Dankovics (273 Recept)

Anya vagyok és feleség aki szeret főzni, sütni. Szeretek új dolgokat alkotni, a családom a kritikusaim, ők mondanak véleményt az elkészített ételekről és a sütikről. Emellett szeretném a régi családi recepteket bemutatni mert a régi háziasszonyok tudtak olcsón, finomat készíteni. Ez a célon hogy a fiatal háziasszonyok is tanulhassanak tőlem, nekem ez okoz örömet ha átadhatom amit én tanultam !!!


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére