Ezt se hagyd ki!
Főoldal / Reggelik / Mangalica tepertő

Mangalica tepertő

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Mangalica tepertő

Mangalica tepertő

Hozzávalók:

  • 50 dkg zsírszalonna
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1dl víz
Elkészítési idő:1 óraFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:nem
Adagok:3 főreGluténmentes:igen
Nehézség:NormálLaktózmentes:igen

Elkészítés:

A szalonnát 2-3 cm-es darabokra vágom, beteszem egy zománclábasba, öntök rá egy kevés vizet, beledobom a fokhagymát, és lassú tűzön elkezdem sütni. Időnként megkeverem.

A sütést nem szabad siettetni, mert akkor megég, és mérgező anyagok is keletkezhetnek.

Amikor, már szépen megsült a tepertő, félreteszem, hogy hűljön.

Később leszűröm.

A zsírt, mikor már lehűlt hűtőbe teszem.

A tepertő pedig kenyérrel, lilahagymával, paprikával, paradicsommal fogyasztható.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Hobbychef (618 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére