Főoldal / Desszertek / Aprósütemények / Mandulavajas zabpelyhes csokis keksz

Mandulavajas zabpelyhes csokis keksz

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Mandulavajas zabpelyhes csokis keksz

Mandulavajas zabpelyhes csokis keksz

Hozzávalók:

  • (1 bögre=2,5 dl)
  • 3/4 bögre liszt
  • 3/4 bögre őrölt mandula (akár héjas, akár blansírozott)
  • 3/4 bögre zabpehely
  • 1/2 tk. sütőpor
  • 1/2 tk. szódabikarbóna
  • nagy csipet só
  • 8 ek. puha vaj
  • fél bögre cukor (nálam eritrit)
  • fél bögre barna cukor
  • 2 tojás
  • 1 1/2 tk. vanília kivonat (nálam 1 rúd vanília)
  • fél bögre mandulavaj
  • 22 dkg durvára vágott csoki vagy csoki chips (nálam 10 dkg)
Elkészítési idő:45 percFogyókúrás:nem
Költség:1000-1500 FTVegetáriánus:igen
Adagok:4 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A száraz hozzávalókat egy tálba öntjük, elvegyítjük majd félretesszük.

A barna cukrot, az édesítőt és a puha vajat a mixer táljába tesszük, és kihabosítjuk.
Hozzáadjuk a vanília kikapart magjait, majd egyenként a tojásokat. Mindegyikkel jól kikeverjük.

Hozzáadjuk a mandulavajat is, végül a száraz hozzávalókat keverjük bele. Majd beleforgatjuk a csokit.

Sütőpapírral bélelt tepsire adagoljuk a masszát egy fagylaltos kanál segítségével.
A tetejüket enyhén lenyomjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt megsütjük a kekszeket.
A tepsiben hagyjuk langyosra hűlni, majd rácsra szedjük őket és teljesen kihűtjük.

Pléhdobozban hetekig eláll.

Mandulavajas zabpelyhes csokis keksz 5.00/5 (1 értékelés)

Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére