Főoldal / Torták / Málnás Túró Rudi torta

Málnás Túró Rudi torta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Málnás Túró Rudi torta

Málnás Túró Rudi torta

Hozzávalók:

(26 cm-es formához)

A tésztához:

  • 8 dkg liszt
  • 8 dkg cukor
  • 1/2 sütőpor
  • 1 dkg kakaó
  • 2 db tojás

A málnazseléhez:

  • 15 dkg mirelit málna
  • 1 dl víz
  • 2 ek. cukor
  • 10g zselatin

A túrós töltelékhez:

  • 40 dkg natúr krémtúró (pl: Aldi)
  • 2 dl tejföl
  • 20 dkg porcukor
  • 2 cs. vaníliás cukor
  • 1/2 citrom leve
  • 1 citrom reszelt héja
  • 2 dl hulala tejszín (vagy habtejszín)
  • 10 g zselatin (pl: Horváth Rozi)
  • 1 dl víz

A csokoládé ganache-hoz:

  • 10 dkg csokoládé (70 %-os)
  • 1 dl tejszín

A díszítéshez: (ízlés szerint)

  • 1 dl tejszín
  • csokoládé forgács
  • olvasztott csokoládé
  • málnaszemek
  • málnazselé dísz
Elkészítési idő:1 óraFogyókúrás:nem
Költség:2000-2500 FTVegetáriánus:nem
Adagok:8 főreGluténmentes:nem
Nehézség:NormálLaktózmentes:nem

Elkészítés:

Az egész tojásokat habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral.
A lisztet keverjük össze a sütőporral és a kakaóval, majd szitáljuk hozzá a kakaós masszához és óvatosan keverjük össze.
Egy 26 cm-es tortaformát béleljünk ki sütőpapírral, majd simítsuk bele a masszát. Helyezzük be a 150 fokra előmelegített sütőbe, és légkeveréssel süssük 15 percig. Ha megsült, vegyük ki a formából, húzzuk le róla a papírt, majd hűtsük ki teljesen.

A málnazselé hozzávalóit a zselatin kivételével egy kisebb lábosban főzzük 2-3 percig, hogy a málna összeessen. Majd egy szűrőn nyomjuk át, hogy a magokat kiszűrjük belőle. A zselatint elkeverjük a langyos málnapépben és alacsony lángon addig melegítjük, míg teljesen feloldódik benne. Vegyük le a tűzről, hűtsük langyosra, addig készítsük el a túrókrémet.
A málnazseléből keveset elveszünk. Szilikonos pralinéformába 1-1 kávéskanálnyit teszünk, majd hűtőben kidermesztjük. Így mutatós díszeket készíthetünk a tortánk tetejére.

A krémtúrót, a porcukrot, a vaníliás cukrot, a citrom levét és héját, valamint a tejfölt tegyük egy tálba és keverjük össze.
A vizet forraljuk fel, majd oldjuk fel benne a zselatint. Kevergessük, amíg langyosra hűl, majd öntsük a túrós krémhez és keverjük el alaposan. A tejszínt verjük fel kemény habbá, majd apránként, forgassuk a túrós krémbe.

A kihűlt piskótalapot helyezzük vissza a kapcsos tortaformába, majd simítsuk rá a túrókrém felét. Tegyük be a fagyasztóba 10 percre, majd óvatosan oszlassuk el rajta a langyos málnazselét.
Újra tegyük vissza a fagyasztóba 10 percre, míg a zselé megszilárdul, végül simítsuk rá a maradék túrókrémet. Tegyük a hűtőbe 2-3 órára (akár egy egész éjszakára) ami alatt teljesen megszilárdul.

A csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk, majd levesszük a gőzről, és állandó keverés mellett belecsurgatjuk a tejszínt, és szép csomómentesre elkeverjük. A sűrű csokoládékrémet a torta tetejére kanalazzuk, és egy spatula segítségével óvatosan elsimítjuk.

Dermedésig visszatesszük a hűtőbe, majd tejszínhabbal, csokoládéforgáccsal, olvasztott csokival, málnaszemekkel és a málnazseléből készített díszekkel dekoráljuk.

Tálalásig hűtőszekrénybe tesszük.

Tipp / megjegyzés:
Az elkészítési idő a hűtési időt nem tartalmazza.
Málnaszezonban friss málnával bőven megpakolva a tetejét mennyei desszert lehet belőle.
Persze, így mirelittel is fenséges volt.

Mentés

Mentés

Értékeld a receptet

Marcsi (452 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére