Főoldal / Desszertek / Leveles tésztás töltött csiga

Leveles tésztás töltött csiga

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Leveles tésztás töltött csiga

Leveles tésztás töltött csiga

Hozzávalók:

  • 1 cs. fagyasztott leveles tészta

A töltelékhez:

  • 15-20 dkg trappista sajt (reszelt)
  • kb. 15 dkg sonka (felvágott)
  • 3 cs. mozzarella

A tetejére:

  • 10 dkg trappista sajt (reszelt)
  • szezámmag

A lekenéshez:

  • 1 db tojás
Elkészítési idő:45 percFogyókúrás:nem
Költség:1000-1500 FTVegetáriánus:nem
Adagok:4 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

(Tepsi mérete: (30cm x 33cm)

A kiolvadt leveles tésztát egy lisztezett, sík felületen téglalap alakúra kinyújtjuk.
Kb. 5-6 cm széles csíkokra felvágjuk. A csíkokra ráhelyezzük a reszelt trappista sajtot, a vékony szeletekre felvágott mozzarellát és a csíkokra felvágott sonkát.

A tészta csíknak a felső részét ujjunkkal kissé bevizezzük és az alsó részét ráhajtjuk. A széleit összenyomkodjuk, hogy sülés közben ne nyíljanak szét. A többi tészta csíkot is így megtöltjük.

Sütőpapírral bélelt tepsibe csiga alakúra tekerjük a tésztát. (Az egyik csíknak a végét a másik csíknak pedig az elejét jól nyomkodjuk össze, így majd egy nagy csigát kapunk).

Felvert tojással lekenjük a tetejét, majd megszórjuk reszelt sajttal és szezámmaggal. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 30 percig sütjük.
Tálalás előtt pizza szeletekre felvágjuk.

Mentés

Mentés

Értékeld a receptet

Tündi konyha (82 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére