Főoldal / Sertés ételek / Lágy főtt tojás panírozott fasírtbundában

Lágy főtt tojás panírozott fasírtbundában

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Lágy főtt tojás panírozott fasírtbundában

Lágy főtt tojás panírozott fasírtbundában

Hozzávalók:

  • 1 kg darált sertéshús
  • 4 tojás  ( + 6 db a fasírtok közepébe)
  • só, bors
  • majoránna
  • csemege fűszerpaprika
  • + ízlés szerinti fűszerek
  • 4 szelet száraz kenyér
  • kevés zsemlemorzsa
  • 5-6 gerezd fokhagyma

A panírozáshoz:

  • liszt, tojás, zsemlemorzsa

A sütéshez:

  • kb.3 dl olaj
Elkészítési idő:1óra 30 percFogyókúrás:nem
Költség:1500-2000 FTVegetáriánus:nem
Adagok:6 főreGluténmentes:nem
Nehézség:NormálLaktózmentes:igen

Elkészítés:

A darált húst elkeverjük a tojással, a zúzott fokhagymával, a fűszerekkel és a (vízbe áztatott, majd kinyomkodott) kenyérrel.

A 6 darab kisebb méretű tojást néhány percig főzzük (hogy a sárgája lágy maradjon), majd jeges vízben lehűtjük. Ezután óvatosan eltávolítjuk a tojások héját.

A főtt tojásokat lisztben megforgatjuk, majd bevonjuk a fűszerezett darált hússal, és tojás alakot formázunk belőle. Lisztbe, tojásba, majd zsemlemorzsába forgatjuk és bő olajban aranybarnára sütjük.

Hosszanti irányba kettévágva, melegen, párolt rizzsel vagy más tetszés szerinti körettel és savanyúsággal vagy salátával kínáljuk.

Értékeld a receptet

huszanke (38 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére