Főoldal / Desszertek / Kati szelet (Katóka)

Kati szelet (Katóka)

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Kati szelet (Katóka)

Kati szelet (Katóka)

Hozzávalók:

(30×35 cm-es tepsihez):

A tésztához:

  • 50 dkg liszt
  • 15 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor
  • 1 cs. sütőpor
  • 3 tojás sárgája
  • kb. 1 dl tej

A töltelékhez:

  • a tésztából sült egyik lap
  • tej (kb 80-100ml)
  • 10 dkg margarin
  • 10 dkg porcukor
  • 2 ek. kakaópor (holland)
  • 3 ek. sárgabarack lekvár
  • 2 cs. vaníliás cukor
  • rum vagy rumaroma

A kenéshez:

  • 3-4 ek. sárgabarack lekvár

A tetejére:

  • 3 tojás fehérje
  • 25 dkg porcukor
  • reszelt csokoládé
Elkészítési idő:1óra 30 percFogyókúrás:nem
Költség:1000-1500 FTVegetáriánus:igen
Adagok:6 főreGluténmentes:nem
Nehézség:NormálLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A tészta hozzávalóiból könnyen nyújtható tésztát gyúrunk, majd három egyforma részre osztjuk. Mindegyiket külön külön kinyújtjuk és 180 fokra előmelegített sütőben kb.10 perc alatt megsütjük.

A két legszebb lapot félretesszük, a harmadikat összetörjük/morzsoljuk és meglocsoljuk egy kevés tejjel, hogy jól megszívja magát.

A puha margarint kikeverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral. Hozzákeverjük a kakaóport, majd összekeverjük az időközben megpuhult tésztamasszával. Rummal vagy rumaromával és a sárgabaracklekvárral ízestjük. (Ha túl lágynak találjuk a tölteléket, adjunk hozzá kevés darált kekszet vagy összetört babapiskótát.)

Az egyik egész lapot letesszük egy tepsi aljára, vékonyan megkenjük lekvárral majd rásimítjuk a tölteléket. A felső lap alsó felét szintén meglekvározzuk, majd a töltelékre fordítjuk és rányomkodjuk.

A tojásfehérjét vízgőz felett kemény habbá verjük a porcukorral, majd a sütemény tetejére simítjuk és villával megcifrázzuk. reszelt csokoládéval vagy kakaóval megszórjuk és egy éjszakát állni hagyjuk, hogy a hab megdermedjen, a lapok megpuhuljanak és az ízek kellőképpen összeérjenek.

Másnap, szeletelve kínáljuk.

Kati szelet (Katóka) 5.00/5 (1 értékelés)

Marcsi (494 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére