Főoldal / Desszertek / Karamellás fahéjas hatlapos

Karamellás fahéjas hatlapos

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Karamellás fahéjas hatlapos

Karamellás fahéjas hatlapos

Hozzávalók:

  • 60 dkg liszt
  • 2 dkg szalakáli
  • 1 tojás
  • 10 dkg cukor
  • 6 dkg zsír
  • kb.2 dl langyos víz ( függ a liszttől)

A krémhez:

  • 1 liter tej
  • 30 dkg cukor
  • 4 evőkanál liszt
  • 1 mk. őrölt fahéj
  • 1 ek. zsír
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 10 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Lisztet mély tálba öntjük, a közepébe mélyedést készítünk, ebbe tesszük az összes hozzávalót, és rá öntjük a langyos vizet.
Összegyúrjuk. Könnyen nyújtható tésztát kell kapnunk, így ha kell még kis vizet adhatunk hozzá.
6 egyenlő cipót formálunk belőle.

Egyesével kinyújtjuk, közepes tepsi nagyságúra. (mérete 38×36 cm-es)
Tepsi hátát vékonyan megzsírozunk, majd liszttel behintjük. Ezen sütjük ki a lapokat, elő melegített sütőben teljes lángon 3-4 perc alatt készre sülnek. (süthetjük sütőpapíron is)
Egy deszkán egymásra csúsztatjuk a kisült lapokat, és hűlni hagyjuk.

Elkészítjük a krémet.
Egy lábosban megpirítjuk a cukrot karamellnek, amikor már jól össze állt felengedjük a tej 3/4-részével és elkészítjük vele a karamellás tejet, majd félrehúzzuk a gázról.

A fahéjat a liszttel, és a maradék tejjel simára keverjük, majd a karamellás tejhez adjuk. Vissza tesszük a gázlángra és teljes lángon, állandó keveréssel, sűrű krémet főzünk belőle.

Ha megfőtt, kissé hűlni hagyjuk,majd megtöltjük vele a lapokat.
Úgy osszuk a krémet el, hogy minden lapra jusson belőle. A 6-ik lapot rá tesszük,konyharuhával letakarjuk, és egy éjszakát állni hagyjuk.
Másnap vizes késsel szeleteljük.

Tipp / megjegyzés:
Nehezéket tegyünk a felső lapra és akkor nem pöndörödik vissza.

Értékeld a receptet


Szólj hozzá!

A lap tetejére