Főoldal / Desszertek / Aprósütemények / Karácsonyi mézes keksz

Karácsonyi mézes keksz

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Karácsonyi mézes keksz

Karácsonyi mézes keksz

Hozzávalók:

  • 5 dkg méz
  • 10 dkg vaj vagy margarin
  • 10 dkg porcukor (nálam porrá őrölt barna nádcukor)
  • 1 közepes tojás (M-es)
  • 30 dkg liszt + a nyújtáshoz
  • 2 teáskanál házi mézeskalács fűszerkeverék
  • +1 kávéskanál fahéj
  • 1/2 kávéskanál szódabikarbóna
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A mézet a vajjal (vagy margarinnal) mikróban (vagy tűzhelyen) megolvasztjuk, de nem forraljuk fel, csak annyira melegítjük fel, hogy a margarin feloldódjon benne.
Belekeverjük a porcukrot, majd amikor langyosra hűlt, a villával enyhén felvert tojást is.
Hozzáadjuk a lisztet, a szódabikarbónát és a fűszereket, majd összedolgozzuk.
A még kicsit képlékeny tésztát folpackba csomagoljuk, és 1-2 órára a hűtőszekrénybe tesszük.

A lehűlt és már nem ragadós tésztát lisztezett deszkán 3mm vastagra nyújtjuk, majd tetszés szerinti kekszpecséttel, kiszúrókkal kiszaggatjuk.

Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk őket, majd előmelegített sütőben 180 fokon kb. 8 perc alatt készre sütjük.

Finom roppanós, karácsonyi mézes keksz a végeredmény :)

Tipp / megjegyzés:

Ebből a mennyiségből kb. 40-50 darab keksz jön ki.

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Karácsonyi mézes keksz 3.96/5 (28 értékelés)

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére